Dagelijkse praktijken

Hieronder beschrijf ik voorbeelden van verschillende casussen. Het geeft je een indruk van het brede spectrum waarin EFT toepasbaar is en de wijze waarop het therapieproces verloopt. De namen van de cliënten in deze beschrijvingen zijn soms om privé redenen gewijzigd.

*Er is altijd door de cliënt toestemming gegeven om een artikel te plaatsen.

In Frankrijk een sessie gedaan met een Nederland meisje dat op haar vijfde naar Frankrijk is verhuisd. Zij kreeg de diagnose Dyslexie. We hebben samen het alfabet op een voor haar praktische manier ingeprogrammeerd. Er was direct duidelijke verbetering met lezen en het resultaat van het begrijpend lezen was enorm toegenomen. Ze kwam 2 dagen later naar me toe rennen en zei: weet je wat de bijlesleraar zei? “Wat is er met jou gebeurd? Wat ben je plotseling vooruit gegaan”! Wat is het toch mooi om zo snel al zoveel resultaat te boeken. En dit is nog maar 1 onderdeel van de 3 onderdelen waarmee ik werk. Prachtig om een kind dat nog een heel leven voor zich heeft vooruit te mogen helpen. Toen ik terug naar Nederland ging, kwam ze dankbaar op me af rennen. We spraken af dat we via skype wellicht de andere 2 sessies zouden afmaken.

Rij-examenvrees. Monique komt bij mij met rijexamenvrees. Eigenlijk ging het rijden best goed tijdens de lessen. Er was toch een onzekerheidsgevoel dat gerelateerd bleek te zijn aan slechte ervaringen met een instructeur. Deze bleek geschreeuwd te hebben bij het maken van fouten. Monique nam na enige tijd een andere instructeur en die was best tevreden over haar. We hebben van verdriet tot angst geklopt op de agressie van de instructeur. Daar kwam nogal wat naar boven. Later kwam er boosheid. Hoe kon hij mij zo behandelen? Al gauw trad er een shift op. Maar er was meer werk aan de winkel. Ik stelde de vraag: “Hoe komt het dat je dit hebt laten gebeuren?” Een zeer hoog tolerantie-vermogen bleek de oorzaak te zijn. Zo groot dat Monique zichzelf haar gehele leven al tekort deed. Waarom? Waar kwam het vandaan? De energiestromen vlogen de pan uit. Deze kalme vrouw veranderde in een vrouw die wist waar ze voor stond. Aan het einde van de sessie trad er rust op. Ze had zin in dat examen. “Kom maar op!” De volgende dag belde ze dat ze geslaagd was. De rust die ze ervoer had haar overzicht in het verkeer geboden. Een week daarna belde Monique dat ze met andere situaties zoveel meer rust ervoer. In situaties waar anderen hun stress lieten zien over zaken waar Monique bij betrokken was, ervoer ze rust, rust, rust….

Met Sandra gewerkt aan het afronden van een Burn-out. Opeens vielen alles puzzelstukjes in elkaar. Op het werk was de pijn weg, thuis ging het goed. Relatie met man en met kinderen was stabiel. En zelf had ze kracht gekregen. De vermoeidheid was weg, er was echte energie voor in de plaats gekomen. Het grootste cadeau was dat Sandra nu ook haar passie had gevonden. Ze gaat een fantastische opleiding doen. Wat een proces. Mooi om dit allemaal te mogen begeleiden.

Vandaag bij Marieke, die een hoge mate van Lage rugpijn had, aan de slag gegaan met EFT. Er kwamen veel verschillende aspecten naar boven. Vanuit het stressgevoel kwamen boosheid, angst en verdriet naar voren. Alle aspecten werden binnen 20 min zorgvuldig doorgewerkt. De rugpijn was nu zodanig verminderd dat Marieke verzekerde dat ze nu wel met Yoga-oefeningen verder kon. Nee we gaan niet voor het halve werk. Er zat dus blijkbaar een aspect dat nog niet was aangepakt. Binnen 5 min begon Marieke heel hard te lachen. Ze had bijna de slappe lach…. het is echt helemaal weg. Ze wiegde met haar heupen van vreugde. Wat is EFT toch doeltreffend! De volgende keer pakken we nog een aantal thema’s aan die Marieke in de weg staan om emotioneel stabiel te worden. Op deze manier kun je ook een frozen-shoulder of tennisarm aanpakken, maar ook andere lichamelijke klachten. Er hoeft geen diagnose te zijn. Als je maar naar de klacht toe werkt en in het probleem denkt, lost het op.

Sander komt met een Frozen-shoulder en heeft een behoorlijke bewegingsbeperking van het schouder-arm-gebied. De gestrekte arm kon maar tot heuphoogte geheven worden. De beperking werd al snel minder extreem en binnen een half uur kon de arm alweer boven schouderniveau geheven worden. Ik moest Sander helpen herinneren dat de beperking een half uur geleden echt tot aan het heupniveau was geweest. Dat kon hij zich nauwelijks herinneren. Toch was Sander al weken voor deze klacht bij een fysiotherapeut onder behandeling en daar was tot nu toe nauwelijks verbetering opgetreden. Sander moet nog wel een keertje terug komen om duurzaam deze klacht te kunnen behandelen.

Indrani komt ook met een Frozen-shoulder. Ze kon haar arm ongeveer 25 graden heffen, verder ging echt niet. Indrani had al weken fysiotherapie maar zonder resultaat. Voor haar gevoel werd het alleen maar slechter. Tijdens onze sessie blijkt dat er een stressgevoel aan gekoppeld zit. Na een zelfacceptatie-zin die Indrani raakte, te behandelen voelt Indrani dat ze veel last op haar schouders draagt. Vanuit dit gevoel trad de pijnlijke plaats van de schouder heel duidelijk naar voren. Tijdens de sessie voelde ze de last steeds verdraagzamer worden. Haar schouders leken zich te gaan ontspannen. Er kwamen heel wat dingen naar voren die vanuit haar basisgevoel niet goed zaten. Vooral “het er mogen zijn” bleek een lastig te accepteren onderwerp te zijn. Toen de lading van dat onderwerp afnam hebben we getest. De arm kon nu tot 115 graden geheven worden. De last op haar schouders was vrijwel verdwenen en voelde ontspannen. Er was rust in haar basis en ze mocht er zijn. Indrani ging tevreden weg. “Merkwaardig” zei ze nog eens. Dat is het. Volgende week werken we nog aan een paar thema’s die we tijdens deze behandeling tegen zijn gekomen, zodat ook haar klacht duurzaam zal worden aangepakt.

Sasha heeft een totale Burn-out. Ze heeft verscheidene therapieën genoten. Niets scheen haar door dit proces heen te helpen. Ze durft de straat niet meer op. Ik heb dus een visite gebracht. Er was zoveel in haar leven niet goed gegaan. Wat had deze vrouw allemaal doorstaan. We zijn begonnen met zelf-acceptatie. Er triggerden minimaal 11 punten van de 12. Zoals: “ik ben niet gewenst, ik moet alles weggeven anders zien ze me niet staan”, enz. We hebben 1 van de meest basale punten gepakt. “Ik mag niet er zijn, ik heb geen geboorterecht.” Toen dat uiteindelijk goed voelde zijn we naar het meest recente trauma gegaan. Met verschillende methoden waren we al gauw waar we zijn moesten. Dit totale consult duurde slechts 1 en half uur. Ik gaf haar huiswerk mee: Denk eens bewust aan jezelf deze week en doe wat goed voor jou voelt. Steek de energie in jezelf en niet in een ander. Die week nam ze contact op en zei dat het goed ging en dat ze de volgende sessie wel bij mij op de praktijk kon komen. Een hele overwinning voor haar. Toen ze op de praktijk kwam vertelde ze dat ze die week maar liefst 3x was uitgegaan. Ze had heerlijk gedanst en de complimenten van anderen aanvaard in plaats van af te stoten en negatief te vertalen. Wat een enorm resultaat en dat met 1 sessie. Toen ik nog eens naar de zelf-acceptatiepunten terug ging, waren bijna alle punten oké. Ik weet dat deze dame hier alleen maar sterker uit komt en dat staat heel snel te gebeuren. EFT is wat je niet voor mogelijk houdt.

Klik hier voor: no cure no pay intake-consult

Of bel om direct een afspraak te maken: 06 38632729

Geef een reactie