Dyslexie, dyscalculie en andere leerproblemen.

Op de website van www.voorbij-dyslexie.nl en www.voorbij-dyscalculie.nl kunt u alles vinden over leerproblemen, over Dyslexie en Dyscalculie.

Kinderen en volwassenen met leerproblemen als Dyslexie en Dyscalculie zijn veel sneller te helpen dan men denkt. (Kijk naar de test die is voor iedereen leuk.)
Ik werk dagelijks met deze groep en het is dankbaar werk om te mogen doen.
De reden dat het ene kind wel en het andere niet dyslexie, dyscalculie of andere leerproblemen ontwikkelt, kan een logisch gevolg zijn van wat je hieronder leest.
De mensen die hun rechterhersenhelft als voorkeurshelft inzetten om te denken, hebben niet direct toegang tot de actieve hersendelen voor letters en cijfers. Deze zijn nl. vooral in de linkerhersenhelft gepositioneerd. Iemand die rechtsdenkend is, kan prima werken met de linkerhersenhelft, alleen is de leesmethode in Nederland daar niet op gericht. De verbinding leggen vanuit dat rechter deel naar de linkerhersenhelft is vaak niet mogelijk doordat de methode waarop wij leren lezen, daar niet op inspringt.
De voedingsbodem voor Dyslexie en Dyscalculie wordt al in het prille begin van groep 3 neergezet.
En dit is waarop ingesprongen kan worden. Ieder kind is uniek in zijn denken. Als deze groep leert leren via zijn eigen strategie is het leerprobleem al snel opgelost.
Het kind moest tegen zijn eigen natuur in denken en dat lukte gewoon niet. Meer info: www.eft-Nijmegen-Sanitas.nl
Kijk naar de volgende link en test jezelf.

http://www.balancedmind.nl/braintraining/welke-hersenhelft-is-dominanter-links-of-rechts.htm

Vanuit dyslexie en de dyscalculie kunnen er vroeg of laat problemen als. faalangsten, burn-outs of ADD/ADHD voortkomen. Hierop kan binnen de praktijk ook worden ingespeeld. Zie reviews.

Geef een reactie